Wednesday, December 9, 2015

TESTIMONI CUSTOMER : TELEKUNG POKET, SELUAR ALADDIN & INNER TELEKUNG


Alhamdulillah seorang lagi customer yang berpuas hati dengan barang-barang yang dibeli iaitu telekung hawwa poket, seluar aladdin dan inner telekung.
InyaAllah Puan Hanizah akan berangkat mengerjakan umrah pada 18 Disember nanti. smile emoticon
p/s: sesiapa yang nak seluar aladdin stok dah tak byk. tinggal warna hitam dan dark grey saja. boleh message kami dulu ya. terima kasih :)

MINI TELEKUNG COTTON

Assalamualaikum
Mini telekung cotton sudah ada stok.


Harga : RM79 sehelai
Material : Cotton
Saiz : Free Saiz
Berminat boleh message di inbox atau sms/whatsapp 0122560257.
terima kasih 

TUDUNG IBADAH SULAM

Assalamualaikum
Tudung Ibadah Sulam ada stok. RM79 sehelai
Warna yang ada :
1. Hitam - stok terhad
2. Putih
3. Kelabu
Material : High Quality Jc
Saiz : Free Saiz
Berminat boleh message di inbox page atau sms/whatsapp 0122560257.
terima kasih :)

Friday, November 6, 2015

JUBAH SELUAR

Assalamualaikum.
Jubah seluar dengan 2 pilihan warna hitam dan putih.
Material niagara peach.
Boleh dijadikan pilihan selain jubah wudu' untuk dipakai ketika ziarah di tanah suci.
Boleh rujuk saiz di bawah.
Harga rm139
Untuk pertanyaan atau order boleh whatsapp terus ke 0122560257 .
Terima kasih



Wednesday, October 28, 2015

SARUNG LENGAN KOREA/SPORT

Assalamualaikum.
sedikit review mengenai produk baru ini.

SARUNG LENGAN KOREA
* Kain Strechble dan sejuk
* Material dari Korea
* Sesuai untuk Bersukan,aktiviti lasak,berenang dan penutupan aurat wanita
*sesuai untuk orang yang lengan besar juga ya InsyaAllah selesa dan tidak panas
Ada hitam dan putih.jualan retail saja buat masa ini.
Harga rm15/pcs
Berminat boleh whatsapp ke
0122560257

TESTIMONI CUSTOMER : TELEKUNG HAWWA

Alhamdulillah terima kasih kepada Puan Intan yang baru pulang daripada Haji kerana memberikan testimoni yang best ini,

Seperti diketahui fungsi poket di telekung Hawwa ini memang untuk memudahkan Para Jemaah ketika berada di sana.

Untuk sebarang pertanyaan atau tempahan boleh la terus wassap ke 012-2560257

Monday, October 26, 2015

TELEKUNG HAWWA DAN TUDUNG IBADAH



Assalamualaikum
Stok yang available sekarang :
1. Telekung Hawwa Poket - RM97
2. Tudung Ibadah Hitam Plain - RM45 (promo)
3. Tudung Ibadah Sulam Putih - RM79
Berminat boleh inbox page atau sms/whatsapp 0122560257.
terima kasih smile emoticon

Saturday, October 24, 2015

TESTIMONI CUSTOMER : JUBAH WUDU


Alhamdulillah dapat whatsapp dari customer dari Sarawak.Puan Dyg memakai Jubah Wudu' saiz M. Cantik dan sopan. smile emoticon
InsyaAllah Puan Dyg pun akan mengerjakan umrah musim sejuk nanti. Order satu lagi iaitu Telekung Hawwa insyaAllah akan dipos Isnin nanti.
Terima Kasih Puan Dyg
:)

TESTIMONI CUSTOMER : INNER TUDUNG


Gambar daripada customer memakai inner tudung Irma warna hitam dan putih.
terima kasih puan smile emoticon


Friday, October 23, 2015

TESTIMONI CUSTOMER : JUBAH WUDU


Customer, Puan Dilla menggayakan jubah wudu bersama rakan. Cantik kan. Macam gambar-gambar sebelum ni Puan Dilla pakai jubah ni dengan tudung sulam putih , tudung plain hitam dan telekung hawwa.
Untuk stok sekarang ada yang full hitam. Yang warna-warna macam ni dah tak ada stok. Hitam semua sahaja.
Saiz ada M, L , XL dan 2XL. Stok tinggal lebih kurang 5 helai setiap saiz.
Berminat boleh inbox page, whatsapp 0122560257.
terima kasih smile emoticon

TESTIMONI CUSTOMER : INNER TUDUNG


Alhamdulillah inner tudung irma warna hitam yang puan ni order sudah sampai pagi tadi. 

Terima kasih puan. jual ya tq:)


Alhamdulillah repeat order daripada customer untuk inner tudung irma dan juga tudung sulam putih. Juga tambahan 2 helai mini telekung lengan warna hitam

terima kasih Puan Akma smile emoticon


Thursday, October 22, 2015

TESTIMONI CUSTOMER : TUDUNG IBADAH

Hari ni dapat whatsapp daripada customer yang di Penang. Tudung-tudung dan jubah yang dibeli sudah sampai .
Alhamdulillah semuanya selesa dan muat dipakai. Puan Dilla beli tudung sulam putih dan kelabu juga tudung hitam plain cotton stok baru. Jubah yang dipakai tu jubah wudu. Dah 6 helai jubah wudu puan beli untuk bagi pada mak dan mak mertua juga.
InsyaAllah Puan Dilla dan keluarga akan mengerjakan umrah bulan 11 nanti.
Semoga dipermudahkan semuanya. Amin smile emoticon

TESTIMONI CUSTOMER : TELEKUNG HAWWA POKET


Assalamualaikum
Telekung Hawwa digayakan oleh Puan Dilla. Saiz Muka adalah saiz M. Alhamdulillah saiz ni ngam dan selesa dipakai.
Telekung ini mempunyai poket berzip di bahagian dalam. Poket ni banyak kegunaannya. Boleh simpan duit sikit, handphone, kad, spek mata dan benda penting lain.
RM97 sehelai top saja.
kalau nak kain boleh request tambahan.
Kain cotton. Ada 2 saiz muka M dan L.
Pergi ke Mekah tak perlu bawak kain telekung. Cukup top saja.
terima kasih smile emoticon

Tuesday, October 20, 2015

JUBAH WUDU'




Jubah Wudu' yang cantik ni stok kali ni full hitam.
- Jubah wudu' ni ada hidden lubang di bahagian wing baju untuk keluarkan tangan masa ambik wuduk nanti.
- Pakai jubah ni tak perlu pakai sarung lengan lagi.
- InsyaAllah selesa dipakai.
Stok ada untuk saiz M, L, XL dan 2XL.
Ukuran seperti di dalam gambar.
Material : Lycra high quality
Harga : RM119
Berminat terus inbox page atau sms/whatsapp 0122560257
terima kasih smile emoticon


Wednesday, October 14, 2015

TESTIMONI CUSTOMER : HAJI 1436H


Assalamualaikum
Testimoni customer yang baru pulang drp mengerjakan haji. Alhamdulillah semua barang-barang yang dibeli semua ok.
Puan ni buat persiapan awal dari bulan March lagi sudah mulai membeli sikit-sikit keperluan. Sebab pergi satu family.
Balik dari haji, puan ni order 5 seluar aladdin lagi. Selain warna hitam, warna electric blue dan merah juga. Semalam dah pos. Alhamudlillah.
Terima kasih puan. Semoga kita berurusan lagi. smile emoticon

Tuesday, October 13, 2015

STOCK UPDATE : TUDUNG IBADAH

STOCK UPDATE
Assalamualaikum
Tudung Ibadah Sulam (RM79) stok tinggal :
Putih - 10 helai
Kelabu - 4 helai
Hitam - SOLD OU
T
Tudung Ibadah Plain (RM55) stok tinggal :
Putih - 10 helai
Hitam - 1 helai
Ini saja yang tinggal untuk minggu ni. Habis yang ini memang kena tunggu untuk restock. (Maaf kalau agak lama nanti.)
Siapa yang berminat boleh inbox page atau sms/whatsapp 0122560257.
Yang buat pembayaran saja akan disimpan.
terima kasih :)


TELEKUNG POKET HAWWA FIRDAUS




Assalamualaikum dan selamat tengahari smile emoticon
Telekung HAWWA
Ciri-ciri :
✓ Telekung ini dibuat daripada kain cotton yang berkualiti tinggi.
✓ Dihiasi dengan renda yang cantik di keliling bahagaian bawah.
✓ Lapik dahi pula dihiasi dengan dua jenis renda.
✓ Keluasan muka adalah untuk saiz muka dewasa.
✓ Lapik dagu yang panjang sehingga ke tulang pipi memberi keselesaan kepada si pemakai.
Kelebihan Telekung HAWWA ini ialah :
✓ Lapik dada yang labuh dan mempunyai poket tersorok di dalam.
✓(Dengan adanya poket tersorok ini maka jemaah wanita boleh menyimpan sedikit duit atau barang2 penting ketika pergi ke Masjidil Haram atau Masjid Nabawi.)
Ada 2 saiz muka iaitu M dan L (sila rujuk di bahagian komen atau di blog)
Harga RM97 atas sahaja. Jika mahu kain tambahan RM20. (tidak termasuk postage)
Berminat boleh inbox page atau sms/whatsapp 0122560257.
terima kasih :)

Thursday, October 8, 2015

TUDUNG IBADAH PLAIN


Assalamualaikum selamat pagi.
- Tudung Ibadah Plain RM55 warna hitam stok hanya tinggal 11 helai saja. Warna putih masih ada lagi.
- Tudung Ibadah Sulam RM79 tinggal 3 helai saja ya. Warna putih dan Kelabu masih ada.
Terima kasih pada yang membeli termasuk customer dari Brunei dan Singapura. Yang nak pergi umrah bulan 11 dan 12 makin rancak membuat persiapan untuk umrah musim sejuk :)

Tuesday, October 6, 2015

HARGA OFFER : TUDUNG IBADAH WARNA


CLEARANCE STOCK : TUDUNG IBADAH WARNA
Harga Offer : RM39 sahaja.
- Tudung ini pendek sikit dari tudung sulam rm79 dan plain rm55. Labuh consider XL. 
- Soft awning dan berlapik dagu. Kain moss creepe.
LIMITED STOCK ye. Warna yang ada seperti dalam gambar.
Terima kasih smile emoticon

STOK UPDATE : TUDUNG IBADAH SULAM DAN TUDUNG IBADAH PLAIN


Tudung Ibadah Sulam RM79 sehelai
3 warna ada sekarang. Limited stok untuk warna hitam dan kelabu. Untuk design sulam bergantung pada stok yang ada.


Tudung Ibadah Plain RM55 sehelai.
Warna yang ada Hitam dan Putih saja.

Berminat boleh inbox di FB page atau sms/whatsapp 0122560257
terima kasih smile emoticon


Sunday, October 4, 2015

TUDUNG IBADAH PUTIH DAN INNER TELEKUNG


Assalamualaikum dan selamat pagi smile emoticon
Apabila memakai tudung putih pastikan pakai inner telekung atau inner tudung supaya lebih kemas rambut tak keluar dan juga supaya tak nampak bayang leher.
Seperti di dalam gambar model memakai tudung ibadah sulam warna putih dan inner telekung putih.
Stok tudung akan diupdate hari ni insyaAllah smile emoticon

Sunday, September 20, 2015

TESTIMONI CUSTOMER


Ini customer dari Sarawak. Sekarang berada di Mekah untuk ibadat haji.
Puan ni beli seluar aladdin, tudung ibadah plain, stoking hajjah dan items yang lain.
Alhamdulillah puas hati dengan semua barang.
2nd time beli order tudung ibadah sulam pula. tiga2 warna iaitu hitam, putih dan kelabu. Sebab suka jadi dia hantar pic sebagai testimoni.
terima kasih puan. jika puan baca ni kami doakan ibadah puan lancar. selamat berwukuf nanti ya. semoga mendapat haji yang mabrur
take care smile emoticon

TESTIMONI CUSTOMER : SELUAR ALADDIN


lama betul tak update testimoni.
kita mulakan dengan testimoni seluar aladdin smile emoticon
puan ni start beli dari sebelum bulan puasa rasanya. sehingga yang terbaru ni. bila kira-kira balik sudah 17 helai dibeli.
terima kasih puan. senang berurusan dengan puan. smile emoticon



Thursday, September 17, 2015

Monday, September 14, 2015

SELUAR ALADDIN

Assalamualaikum

stok seluar aladdin yang ada sekarang warna ini saja ye.

hitam, light grey, dark choc dan dark purple.

RM32 sehelai (postage ikut tempat dan berapa helai seluar)


Alhamdulillah hari ni 14.9.2015 , kami pos lebih kurang 60 helai seluar aladdin untuk para customer.

Sebahagian daripada order ialah daripada customer yang bakal mengerjakan haji pada bulan Nov dan Disember nanti.
Tak kurang juga repeat customer yang pernah beli 2 helai kali ni beli sampai 5-6helai. 

terima kasih semua :)



Wednesday, September 9, 2015

BARANG-BARANG YANG SUDAH HABIS

Assalamualaikum.
Berikut antara items yang sudah habis :
1. Jubah Putih Cotton Renda
2. Mini Telekung lengan
3. Tudung Ibadah Plain
4. Kasut Stoking Korea
5. Seluar Aladdin
InsyaAllah semua barang akan direstock secepatnya untuk persediaan umrah bulan November nanti.
Kami akan update perkembangan setiap barang. terima kasih :)






MAXI DRESS SOLD OUT


Siaran Langsung dari Masjidil Haram


Ikuti siaran langsung dari Masjidil Haram 

Friday, September 4, 2015

Tips tips Mengisi 330 Minit Di Arafah Yang Perlu Dilakukan Oleh Jemaah Haji


Dari Ustaz Abu Anas Madani 

Apa yang perlu dilakukan semasa di Arafah. 

Waktu Wukuf bermula apabila masuk waktu Zuhur hingga ke Maghrib. 

Antara Zuhur ke Maghrib ada 330 minit. 

Setengah jam diperuntukkan untuk Solat Zuhur berjemaah maka tinggal lagi 300 minit. 

Manfaatkan 300 minit itu dengan banyak berdoa.

- 30  minit berdoa untuk diri sendiri. 

- suami isteri saling mendoakan. Isteri doakan suami, suami doakan isteri.

- doa pada ibu bapa. Baik yang masih hidup atau yang sudah tiada.

- doa pada anak-anak, cucu-cucu. 

Waktu nak hampir maghrib jangan sibuk dengan benda lain. 

Orang lelaki jangan merokok. Jangan bawak rokok ke Tanah Suci

- Doa sungguh-sungguh mintak Allah kabulkan apa yang kita nak.


Semoga para haji hajjah memperoleh haji yang mabrur :)

Saturday, August 15, 2015

HAWWA FIRDAUS DI HARIAN METRO 16.8.2015

Assalamualaikum 
Alhamdulillah artikel tentang Hawwa Firdaus ada di dalam Harian Metro hari ini. 

Boleh layari metro online juga : http://www.hmetro.com.my/node/70490#foto



Terima kasih pada semua customer yang berurusan dengan kami. Salah silap dan setiap kekurangan mohon maaf. InsyaAllah akan berusaha untuk yang terbaik.
Kami juga mengucapkan selamat berangkat kepada jemaah haji untuk penerbangan pertama hari ini.
Semoga memperoleh haji yang mabrur. Take care :)

PENGUMUMAN : SELUAR ALADDIN


Maaf , kami kehabisan stok seluar Aladdin. Akan dimaklumkan segera apabila stok ada kelak 

terima kasih :)

Tuesday, July 28, 2015

JUBAH PUTIH COTTON RENDA

Assalamualaikum semua.

Jubah Putih Cotton Renda insyaAllah stok masuk tak lama lagi. Buat jemaah haji yang berminat bolehlah buat order. Sebelum tu carta ukuran ada di bawah untuk lihat saiz yang sesuai untuk anda.

Harga : RM139
Material : Cotton
Saiz : S - 2XL


Apa2 pertanyaan boleh inbox di page atau langsung SMS/Whatsapp : 0122560257

Terima kasih :)



Thursday, July 23, 2015

TUDUNG IBADAH HITAM DAN PUTIH

Assalamualaikum semua.

Harap semuanya sudah kembali bekerja setelah cuti berhari raya :)

Stok-stok yang ada untuk persiapan musim haji akan mulai di update setiap hari.

Tudung Ibadah stok sudah ada. Warna HITAM dan PUTIH.

Harga : RM55 sehelai


Monday, June 29, 2015

KASUT HAJJAH WANITA DAN SELIPAR HAJI LELAKI


Assalamualaikum dan selamat pagi.
Berikut gambar untuk Kasut Hajjah.
Ada warna PUTIH saja untuk stok sekarang.
Saiz : 38,39,40,41,42
Harga : RM38
Kasut ini tapaknya getah. Bahagian dalamnya lembut.
Selesa dipakai untuk para jemaah yang akan banyak berjalan nanti.
Kasut ini tirus di hadapan. Jika jenis kaki kembang di hadapan boleh ambik satu saiz yang besar.


Assalamualaikum dan selamat pagi
Berikut gambar untuk Selipar Haji.
Warna : PUTIH
Saiz : 39, 40, 41, 42, 43
RM27
Selesa dipakai oleh jemaah lelaki. Selipar ini ringan dan kukuh.


TESTIMONI CUSTOMER : SELUAR ALADDIN

Alhamdulillah, customer yang dah pergi haji memang pakai seluar jenis macam ini untuk dipakai di dalam jubah. 
Kain yang sejuk, selesa dipakai antara faktor orang akan repeat order.

Customer ini mula-mula beli 3 helai dan untuk second order beli 6 helai lagi.

terima kasih :)



TESTIMONI CUSTOMER : SELUAR ALADDIN

Assalamulaikum dan selamat pagi.

Alhamdulillah kami menerima feedback yang positif dan repeat order lagi untuk seluar aladdin ini.




Monday, June 22, 2015

UNCANG KASUT DAN UNCANG BATU



Uncang batu dan Uncang Kasut stok sudah ada.
Musim Haji uncang batu digunakan untuk menyimpan batu-batu kecil yang akan digunakan untuk melontar kelak.
Uncang batu - RM5
Uncang kasut - RM10


Sunday, June 21, 2015

SELUAR ALADDIN


Assalamualaikum
SELUAR ALADDIN stok baru masuk semalam tapi hari ni dah tinggal sikit saja. Ada yang dah pos tadi dan selebihnya esok.
Warna yang ada :
Hitam
Dark Choc
Dark Grey
Dark Purple
RM32 sehelai saja.
Sesiapa yang berminat boleh inbox page/whatsapp/sms 0122560257.
Esok boleh pos terus. Ok terima kasih :)

Friday, June 19, 2015

BOTOL SPRAY WUDUK


HARGA : RM8 sebotol

Botol spray wuduk digunakan untuk mengambil wuduk untuk jemaah haji/umrah semasa berada di dalam :

1. Dalam penerbangan - 
   (KADANG PENERBANGAN BALIK WAKTU SUBUH KITA AKAN BERADA 
   ATAS FLIGHT JADI BAGI YANG TAKNAK BANGUN KE TOILET,GUNA  JE BOTOL SPRAY NI 
   DI SEAT ANDA.JANGAN LUPA UNTUK SOLAT SUBUH.SOLAT DUDUK DI SEAT, JANGAN 
   CARI ALASAN UNTUK TIDAK SOLAT)


2. Di Mina

3. Di Arafah

4. Di tempat kekurangan air 

5. Di dalam masjid. 
    (JIKA TIBA-TIBA WUDUK TERBATAL BAGI JEMAAH PEREMPUAN BOLEH AMBIK WUDUK DI SAF TANPA PERGI KE
     TOILET. TOILET UNTUK ORANG PEREMPUAN AGAK JAUH. KALAU AMBIK WUDUK DEKAT SINKI AIR ZAM-ZAM
     BOLEH SAJA TAPI AURAT MUNGKIN TERNAMPAK.         

6. Letakkan air zam-zam di dalam botol spray, jika mengantuk spraykan saja air ke muka. 

7. Pastikan botol spray sentiasa berada di dalam beg sandang yang kita bawak ke masjid. 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...