Monday, December 30, 2013

IRMA - INNER TUDUNG BERDAGU DI YOUTUBE




IrMa by Hawwa Firdaus - INNER TUDUNG BERDAGU

Assalamualaikum semua.
Alhamdulillah Inner tudung berdagu IRMA yang ditunggu akhirnya telah siap.










Inner ini dibuat daripada kain COTTON RAYON yang berkualiti tinggi
• kain cotton yang sejuk dan stretchable
• mempunyai lapik dagu dan juga soft awning
• FREE SAIZ
• ada 4 warna iaitu HITAM, PUTIH, KRIM & KOKO GELAP.

• dipakai sebagai inner di dalam tudung, telekung, selendang atau tudung bawal.

Harga Pengenalan
• Sehelai RM27
• BELI 1 SET (4 WARNA ) RM100 & PERCUMA 1 SERKOP AURAT COTTON BERDAGU.
---> harga tidak termasuk postage.

Yang berminat terus PM di inbox,sms,wassap,viber (0122560257) atau email imabiz@yahoo.com

layari :
www.kelengkapanhajidanumrah.com
www.kelengkapanhajidanumrah.blogspot.com

terima kasih 

Monday, December 23, 2013

Thursday, December 12, 2013

STOKING KAKI PANJANG

Stoking kaki panjang (Made in Korea)

~LIMITED STOCK ~
-sederhana tebal 
-panjang hingga ke betis
-kualiti tinggi , tahan lama tidak mudah koyak dan tidak longgar
-dipakai harian di dalam kasut 
-selesa dipakai sebagai 'feet warmer'. Salah satu amalan orang Korea adalah memakai stoking untuk menjaga kesihatan kaki.

-terdapat 5 warna setiap satu warna cuma ada 10 pasang saja. 

Sepasang RM13
3 pasang RM33
(tidak termasuk postage)

Berminat @ pertanyaan terus inbox ya atau sms /wassap 0122560257 atau email imabiz@yahoo.com

terima kasih 


*tips - kalau nak pakai stoking ini dengan kasut stoking korea pun boleh semasa umrah.

Friday, December 6, 2013

Barang-barang umrah

Alhamdulillah. Customer yang beli hampir semua barang. akan pergi umrah 12hb ni,minggu depan saja. 

Doakan semuanya lancar dan dapat umrah makbul,insyaAllah.

terima kasih kak 

Jubah Putih Cotton Renda

Alhamdulillah from my happy customer yang beli jubah putih cotton saiz M,baru sampai hari ni.. 

Akak ni akan pergi umrah bulan 3 nanti satu family. InsyaAllah semuanya akan lancar.

terima kasih kak 

---------------------------------------------------------------------------------------------

Jubah putih cotton ada zip di bahagian hadapan dan ada poket kiri dan kanan.
RM139 

MAXI DRESS BIG SAIZ GREY


Alhamdulillah maxi big saiz yang telah diterima oleh customer. 

Maxi big saiz untuk warna grey terhad sangat. Jika berminat terus sms ya.

Kasut Stoking Korea

KASUT TAWAF dan SAIE untuk Jemaah Wanita

-IN STOCK-





Kasut stoking yang comel dari Korea digunakan oleh jemaah wanita haji dan umrah semasa TAWAF dan SAIE juga sepanjang masa di dalam masjid.

- Biji-biji getah dibawah tapak bertindak sebagai agen anti-slippery.
-Bukan hanya dipakai semasa mengerjakan haji dan umrah malah di dalam rumah,semasa tidur juga stoking untuk para ibu mengandung.
- Sebagai perlindungan pada kaki untuk tidak masuk angin.
-Mudah dibawa untuk travel dan disimpan di dalam beg untuk solat.
-Sangat sesuai dijadikan hadiah untuk saudara mara dan juga kenalan .

-free saiz dan stretchable (muat sampai kaki 9)

Sepasang RM18
3 pasang RM45
(TIDAK TERMASUK POS)


Tuesday, December 3, 2013

JUBAH PUTIH COTTON


Customer dari Sabah yang akan pergi menunaikan umrah tahun hadapan,menyiapkan serba sedikit keperluan dari sekarang. Kita doakan semoga semuanya lancar untuk puan sekeluarga.

Jubah Putih Cotton Renda 
RM139 sahaja. 


Saiz ada S, M, L , XL dan 2XL.

Berminat/pertanyaan boleh terus INBOX / sms.wassap 0122560257 atau email imabiz@yahoo.com

www.kelengkapanhajidanumrah.com
www.kelengkapanhajidanumrah.blogspot.com

Assalamualaikum dan selamat pagi


Thursday, November 28, 2013

Tudung Ibadah II


Tudung Ibadah II (Labuh)

-Pakai semasa ke airport, semasa ziarah juga dibawa solat.
-dibuat daripada kain lycra berkualiti tinggi
-Soft awning dan mempunyai lapik dagu.

RM50 
Available : hitam dan putih


SOLD OUT

Friday, November 22, 2013

Jubah Putih Cotton Renda

- IN STOCK- 

 Jubah Putih Renda 

RM139

Pilihan Jemaah Haji dan Umrah









Wednesday, November 20, 2013

Tuesday, November 19, 2013

Kasut Stoking Korea

UPDATED 

Kasut stoking yang comel dari Korea digunakan oleh jemaah wanita haji dan umrah semasa TAWAF dan SAIE juga sepanjang masa di dalam masjid.

- Biji-biji getah dibawah tapak bertindak sebagai agen anti-slippery.
- Sebagai perlindungan pada kaki untuk tidak masuk angin.
-Bukan hanya dipakai semasa mengerjakan haji dan umrah malah di dalam rumah,semasa tidur juga stoking untuk para ibu mengandung.
-Mudah dibawa untuk travel dan disimpan di dalam beg
-Sangat sesuai dijadikan hadiah untuk saudara mara dan juga kenalan .

-free saiz dan stretchable

Sepasang RM18
3 pasang RM45








SENARAI TRAVEL AGENSI UMRAH

Assalamualaikum semua.
Anda boleh lihat disini untuk senarai travel agensi Malaysia yang diiktiraf oleh Kerajaan Arab Saudi.


http://www.hajinformation.com/umrah_agents.php?id=78




Sesiapa yang nak pergi umrah tahun depan bolehlah pilih salah satu daripada travel agensi yang disenaraikan. 
Hati-hati dengan travel yang menawarkan pakej yang terlalu murah. Takut ditipu.

Apapun boleh solat istikharah dulu tanya Allah untuk pilih yang mana sesuai dengan bajet masing-masing. :)


Friday, November 15, 2013

Mini Telekung Umrah

Assalamulaikum semua

Untuk bakal jemaah umrah wanita1 435, anda boleh memakai mini telekung seperti dibawah semasa mengerjakan umrah.
Dibuat daripada kain lycra, mempunyai lining di dalam.
Tidak panas , tidak labuh memudahkan pergerakan semasa di Tanah Suci.




Tuesday, November 12, 2013

Dari Abu Hurairah r.a, Rasulullah SAW bersabda :

“Umrah yang satu ke umrah yang lain dapat menghapus terhadap dosa 
yang ada diantara keduanya.

Sedangkan haji yang mabrur , maka tiada balasan baginya kecuali syurga”



Thursday, October 10, 2013

Serkop Aurat Lapik dagu


Serkop kepala berlapik dagu
--> Serkop Aurat merupakan serkop kepala yang mempunyai lapik dagu. 
--> dibuat daripada kain jersey dimana serkop kepala ini tidak panas,ringan dan cepat kering apabila dibasuh.
--> serkop kepala ini boleh dipakai bersama-sama dengan tudung atau telekung yang tidak mempunyai lapik dagu.

--> Serkop Aurat terdapat dalam 2 warna iaitu hitam dan putih.
--> Saiz muka adalah free saiz dimana pemakai boleh mengikat mengikut keselesaan masing-masing.

Harga bagi sehelai serkop aurat hanyalah RM8.

Anda boleh dapatkannya dengan terus PM di inbox atau sms ke 012256027.

Bulan Zulhijjah

Assalamualaikum semua.

Tinggal 4 hari saja lagi untuk wukuf.

Bulan Zulhijjah, khususnya sepuluh hari awalnya adalah merupakan peluang kedua selepas Ramadhan untuk umat Islam mendapatkan gandaan keredhaan, keampunan dan pahala amalan.
Disebutkan oleh Nabi SAW :
"Sebaik-baik hari di dunia adalah sepuluh hari itu" (Riwayat al-Bazzar ; Albani : Sohih).


Thursday, October 3, 2013

Tips berpakaian : Persiapan Umrah Musim Sejuk

Assalamualaikum semua .. :)

Jika dilihat pada keyword search google ke blog ini , ramai orang yang taip UMRAH MUSIM SEJUK / PERSIAPAN UMRAH MUSIM SEJUK. 
Dilihat pada trafik yang masuk , maksudnya ramai yang berkeinginan atau sudah ada plan untuk mengerjakan umrah pada hujung tahun atau awal tahun nanti.

Kebiasaan selepas saja musim haji Mekah akan ditutup untuk proses pembersihan. Orang luar tidak boleh masuk cuma yang local saja boleh mengerjakan umrah. Visa umrah akan dikeluarkan pada awal bulan 12 atau hujung bulan 12 tapi visa ini selalunya hanya untuk orang-orang besar. Menteri dan VVIP. 
Visa untuk orang ramai pula (special visa yang hanya travel agent tertentu saja yang dapat) pada awal bulan Januari dan visa umrah pada umum hujung bulan Januari dan ke atas. 

Tapi saya rasa tahun ini sebabkan musim haji pada bulan 10 kemungkinan visa umrah juga lebih awal. Apapun kena tunggu pengumuman daripada Kerajaan Arab Saudi.Disebabkan pembesaran Masjidil Haram jadi kita tak tau apa rules baru yang Arab Saudi akan buat.  Rajin-rajin tengok dan berhubung dengan travel agensi yang sudah anda pilih untuk pergi bersama. 

Ok sambung pada cerita umrah musim sejuk, saya nak cerita tentang umrah kami. Ya sudah lama berlalu bulan februari 2012 tapi masih segar dalam ingatan. Kerinduan pada Mekah sangat terasa. Gambaran Kaabah di depan mata sehingga air mata mengalir kerana masih tak percaya berada di depannya. Subhanallah. Maha Suci Allah yang menjemput kami sekeluarga ke sana. 

Kerana itu adalah kunjungan kali pertama kami, maka semuanya rasa berdebar semuanya rasa kekok. Mengikut pada arahan travel agensi cuma disenaraikan senarai barang-barang yang diperlukan. Cuma dikatakan bawa baju sejuk, kain tebal dan sarung tangan.

Alkisahnya dipendekkan cerita, tibalah hari untuk berangkat maka kami sekeluarga pun menuju ke airport. 
Sebabkan kita tahu cuaca sejuk disana jadi kita dah prepare dengan memakai pakaian yang sesuai untuk cuaca tersebut. 

Yang perempuan tak ada masalah sebab kita dah tau apa yang kita nak pakai. Contohnya macam saya dan adik kami memilih untuk pakai maxi dress cotton. Saya suka dengan maxi dress ini sebab kain dia tebal dan design yang cantik jenis kembang. Umi saya pula memakai jubah yang dia reka sendiri. Jahit jubah sendiri khusus untuk pergi Mekah. Adik lelaki pula memakai seluar slack dengan tshirt panjang. Sangat smart dressing dia. Setelah dilihat-lihat ya dressing adik lelaki seperti mau pergi ke Eropah. haha

style tak macam nak pergi umrah 

umi dengan jubah yang dijahit sendiri

adik perempuan dengan maxi dress belang 

adik lelaki siap dengan kasut kulit. betul -betul macam nak melancong ke negara sejuk lain.

cerita stress bermula apabila jemaah lain tiba, ada 3 keluarga besar lain yang dalam group kami. Melihat pada dressing yang lelaki semua pakai jubah atau kurta dengan siap berkopiah dan serban. 
Adik lelaki saya cakap alamak aku dressing macam nak ke tempat lain la. 
dah susah  hati dah 




setelah diselidik semua keluarga yang pergi umrah bersama ni sudah pernah pergi dua atau 3 kali ke sana jadi mereka tahu cara berpakaian yang sesuai. 

adik stress, dengan rambut kusut masai
ni semasa transit di Changi Airport, Singapura.


tapi bila sampa di Madinah memang sejuk , sejuk sangat . Jadi baju sejuk, baju tebal memang wajib bawa. Tak taulah kalau orang yang dah kebal dengan sejuk boleh tahan dengan baju nipis. hehe



semasa di sana adik saya dah menepati suasana berpakaian. hehe
gambar ni semasa di Madinah, kita dapat mendengar tazkirah daripada Prof Kamil :)


Kesimpulan yang saya dapat buat ialah kita boleh berpakaian apa saja asalkan menutup aurat. Dan lebih baik jika pakaian kita itu menepati suasana tempat yang kita akan pergi.
Untuk orang perempuan mudah saja, anda boleh pakai samada jubah, maxi dress atau baju kurung. Dipadankan dengan tudung labuh, selendang labuh atau apa yang bersesuaian.

Yang lelaki boleh pakai jubah atau kurta atau juga tshirt seperti adik saya pakai tapi nanti stress sebab tak mengikut tema. haha

Saya suka pakai maxi dress. Sebelum pergi umrah juga saya dah mula memakai baju begini dan selepas balik daripada umrah juga saya tetap kekalkan memakai dress labuh. Tidak ada lagi seluar jeans atau baju yang warna-warni. Tersedar dengan kata-kata Prof Kamil dan juga Puan Raudzah bahawa pakaian orang perempuan haruslah pakaian yang boleh untuk dibawa solat. Maksudnya kita tak perlukan telekung untuk solat. Persepsi salah orang kita adalah dimana jika tak ada telekung tak boleh solat. Makanya pakaian yang kita pakai untuk keluar haruslah pakaian yang menepati ciri-ciri untuk membolehkan kita solat. 


waktu pulang , di airport King Abdul Aziz 





masa saya pergi sana saya cuma bawa sehelai saja maxi dress ni warna grey. tapi bila balik malaysia, saya sudah mula memakai dress-dress begini jadi koleksi warna saya bertambah. saya ada hampir 10 warna yang plain tapi semuanya warna gelap-gelap dan juga design belang-belang yang saya suka.

Jika ada antara anda yang ingin memiliki dress begini untuk dipakai semasa umrah atau semasa pakaian harian anda, boleh hubungi saya di Facebook page : Kelengkapan Haji & Umrah , juga di sms atau email di imabiz@yahoo.com

Dress yang free saiz harga RM99 
Dress yang big saiz harga RM130

Macam saya pakai free saiz sebab saiz L. jadi kalau anda saiz XL or 2XL kena ambik saiz big saiz. 

ok kalau ada apa pertanyaan langsung pm, sms or email. maaf call tak diterima. 

terima kasih :)

Thursday, September 26, 2013

BUKU : 50 TIP MOTIVASI HAJI


Assalamualaikum dan selamat pagi 
Kepada yang bakal mengerjakan haji tahun depan atau yang akan pergi mengerjakan umrah awal tahun, bolehlah dapatkan buku Prof Kamil ini atau koleksi beliau yang lain. Sangat bagus untuk kita jadikan panduan dan juga renungan buat diri kita untuk dipraktikkan disana dan juga disini.

Harga buku cuma RM14.
keluaran PTS ISLAMIKA SDN BHD.

Saturday, September 21, 2013

SET PENJAGAAN DIRI HAJI & UMRAH


Set Penjagaan Diri Haji & Umrah 
(Tanpa Alkohol , Tanpa Pewangi)
---------------------------------------------------------------


Lip balm = RM16.90 , 
Krim Muka = RM19.90, 
Krim Haji = RM19.90
Deodorant = RM19.90
-----------------------------------------------------------------

Krim Muka = Pelembap muka
Krim Haji = Pelembap badan

Monday, September 9, 2013

TUDUNG IBADAH




SOLD OUT


Tudung Ibadah

soft awning dan mempunyai lapik dagu

-dibuat daripada kain jersey berkualiti tinggi
-3 pilihan warna iaitu putih, hitam dan kelabu
-sesuai dipakai semasa ke airport,semasa ziarah juga terus dibawa solat.

- FREE SIZE

Wednesday, September 4, 2013

KASUT STOKING KOREA


RM18 - sepasang
RM45 - 3 pasang
*tidak termasuk pos

Kasut Stoking Korea , stok yang ada cuma 40pcs saja yang saya dapat. Next week insyaAllah sampai banyak dari Korea.

Bulan August saja dah terjual beratus pasang.Jadi sesiapa yang nak cepat yang ni saja yang ada buat masa sekarang..

Berminat terus pm/SMS/email ya. terima kasih 

Tuesday, September 3, 2013

JUBAH PUTIH COTTON RENDA - BARANG-BARANG HAJI-


Alhamdulillah..barang-barang yang diorder oleh customer dari Sarawak selamat diterima semalam.

Jubah putih cotton renda, nosk,stoking korea dan tali.Barang-barang untuk mak dan ayah pergi haji. 

Terima kasih puan. semoga perjalanan haji ayah dan ibu lancar..amin 

Monday, September 2, 2013

MAXI DRESS HAJI - BIG SIZE-




Maxi Dress untuk haji dan umrah juga sebagai dress harian disini

Big Size - untuk orang XL,2XL,3XL

- cotton stretchable

Hitam
Grey
Dark Choc
Dark Purple
Dark Blue

ukuran :
dada - 40
bahu - 18
tangan - 22
labuh dress - 52

RM130
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...