Wednesday, July 30, 2014

ORDER DIBUKA

Assalamualaikum.

3 Syawal 1435H

Hari ni kita sudah mulai beroperasi seperti biasa. Pertanyaan dan order langsung ke inbox atau sms/wassap 0122560257.

terima kasih 


Monday, July 21, 2014

MINI TELEKUNG LENGAN PUTIH


Assalamualaikum

Mini Telekung Lengan Putih sudah ada stok. Untuk yang pernah tanya atau nak order sila inbox atau sms/wasssap 0122560257.

Esok masih boleh pos, tadi dah tanya pegawai pos. Jadi pada sesiapa yang nak mini telekung lengan ni boleh terus order dan buat pembayaran, esok dipos. Atau yang mahu dipos pada 30hb juga boleh. Buat pembayaran dan stok akan disimpan untuk anda.

Sila maklum untuk musim haji,barang-barang sangat cepat habis. Sekarang order-order untuk haji juga sudah mula masuk. Jika ada pertanyaan terus inbox ya. tq 

HARGA : RM79

Friday, July 18, 2014

TESTIMONI CUSTOMER : MAXI DRESS, JUBAH DRESS HAWWA JAMEELA DAN SELUAR ALADDIN


Alhamdulillah customer yang akan pergi umrah akhir ramadhan minggu depan. 
Syukur semua yang dibeli beliau berpuas hati. 

Alhamdulillah dapat kirimkan salam untuk Rasulullah dan mohon didoakan supaya dapat ke Tanah Suci lagi tahun depan bersama keluarga.

Subhanallah semua customer Hawwa Firdaus semua baik hati 

terima kasih, semoga Allah mudahkan perjalanan puan ini sekeluarga minggu hadapan..

TESTIMONI CUSTOMER : TELEKUNG HAWWA LITUPI


Alhamdulillah, ingatkan customer haji ya. rupanya beli untuk umrah bulan 12. bagus buat persiapan awal. Ada juga customer2 sblum ni yang dah mula beli utk preparation umrah hujung tahun. 

terima kasih puan 

Alhamdulillah customer yang berpuas hati dengan Telekung Hawwa Litupi kita.
terima kasih puan 


Thursday, July 17, 2014

KURSUS PERDANA HAJI WP 1435H

KURSUS PERDANA HAJI WP 1435H PADA 9 & 10 OGOS 2014 DI MASJID PUTRA, PUTRAJAYA.

THWP telah mengeluarkan surat panggilan kepada bakal haji 1435 untuk menghadiri Kursus Perdana Haji pada 9 dan 10 Ogos 2014 di Masjid Putra Putrajaya. Kursus hanya dijemput kepada Bakal Haji 1435 yang berurusan dengan THWP saja.
Bakal haji perlu menjawab untuk hadir apabila menerima surat panggilan ini.
Jumlah peserta yang hadir perlu diketahui bagi persiapan makan iaitu minum petang pada 9 Ogos dan sarapan pagi dan makan tengahari pada 10 Ogos. Makanan disediakan dan ditanggong kos nya oleh TH .

Bakal Haji perlu membuat Pendaftaran pada 9 Ogos jam 2.00 ptg. Jika bakal haji datang lebih awal, makan tengahari pada hari tersebut tidak disediakan.

Kursus Perdana Haji akan berakhir sebelum Zohor pada 10 Ogos 2014.
-------------------------------------

Sumber : www.tanahsucimabrur.blogspot.com 
/ Blog Haji Saya

JUBAH PUTIH COTTON RENDA


Telekung Hawwa Litupi - RM97
Jubah Putih Cotton Renda - 139

Tuesday, July 15, 2014

MAXI DRESS BIG SAIZ


Assalamualaikum ,
Alhamdulillah petang tadi dapat pic dari customer yang baik hati. Gambar pakai maxi dress big saiz cotton masa pergi umrah awal tahun ni. Masa pergi umrah puan ni beli warna hitam dan grey kalau tak salah. 

Dan last week repeat order lagi untuk maxi big saiz ni. beli tiga warna yang tinggal saja. warna yang tinggal ni pun semua cantik2 je.

Maxi big untuk orang saiz XL dan 2XL.
warna yang tinggal cuma
-Maroon
-Pumpkin
-Turquoise

Harga RM130.
terima kasih puan sebab support kita 

Monday, July 14, 2014

ORDER : SERKOP AURAT

Alhamdulillah pagi ni 160 helai serkop aurat telah dihantar pada customer.

Kalau barang banyak dan berat macam ni kita akan pakai runner untuk buat delivery. Kita tak pakai pos laju sebab kos akan jadi mahal sebab berat.

P/s : Runner hanya cover area KL.

Terima kasih :)

TESTIMONI SERKOP AURAT

Assalamualaikum dan selamat pagi 

customer yang sudah pergi umrah hari sabtu kemarin. InsyaAllah lancar perjalanan umrah beliau dalam bulan Ramadhan ni.

ramai yang suka dengan serkop aurat ini. tak hanya pakai semasa pergi haji dan umrah tapi di sini juga.
Jika anda berminat dan ingin mencuba boleh terus inbox kami di FB Page atau sms/wassap 0122560257

terima kasih 


SERKOP AURAT


Serkop Aurat - Serkop kepala berlapik dagu

- serkop ini tidak panas,ringan dan cepat kering apabila dibasuh.
- serkop kepala ini boleh dipakai bersama-sama dengan tudung,telekung,mini telekung yang tidak mempunyai lapik dagu.
-serkop aurat ini mempunyai getah di dahi dan tali untuk mengikat di belakang supaya fleksibel kepada para pemakai mengikat mengikut keselesaan masing-masing.
-serkop dipakai dengan kemas supaya anak rambut tidak terkeluar.

- dibuat daripada kain jersey
- ada 2 warna iaitu hitam dan putih
- RM8 sehelai

KALAU NAK KAIN COTTON RM12 TAPI BERGANTUNG PADA STOK YANG ADA.
Anda boleh dapatkannya dengan terus PM di inbox PAGE @
sms/wassap ke 0122560257.

terima kasih 

Sunday, July 13, 2014

MAXI DRESS COTTON : ELECTRIC BLUE


Maxi dress Cotton


Gambar diberi oleh customer kita yang baru beli maxi dress ni minggu lepas. Hari ni dah pakai ke office..cantikkan 
Tq sis 

Ada yang berminat ? Inbox page atau sms/wassap 0122560257

terima kasih 


Saturday, July 12, 2014

MAXI DRESS BELANG

 

Maxi dress belang 


stok cuma tinggal 5 helai sahaja lagi !!!

-Maxi dress ini adalah kombinasi warna pumpkin + dark choc+ grey susu.
-dibuat daripada kain cotton tshirt
-sedap dipakai,selesa dan cantik serta menutup aurat

free saiz untuk orang saiz S,M dan L.

Ukuran :
bahu 16
dada 38
labuh dress 53

RM119 (tidak termasuk postage)

berminat terus inbox dekat page atau sms/wassap 0122560257

terima kasih :)

TUDUNG IBADAH SULAM

TUDUNG IBADAH SULAM

IN STOCK !



Tudung labuh yang sangat sesuai dipakai oleh para jemaah wanita haji dan umrah.

Tudung ini boleh terus dibawa solat dimana ia adalah soft awning (mudah untuk sujud) dan juga mempunyai lapik dagu. 
Dibuat daripada kain jersey gred A dan mempunyai sulaman yang cantik di bawah.
Dipakai semasa ziarah, di airport dan lain-lain tempat.
Tidak terhad semasa haji umrah juga dipakai disini.

Terdapat 3 warna iaitu ;
Hitam
Putih
Kelabu

Harga sehelai RM79
(tidak termasuk postage)

Berminat untuk pakai sendiri atau dijadikan hadiah buat ibu atau saudara yang akan ke Mekah boleh terus inbox ya atau sms/wassap 0122560257

terima kasih :)

MAXI DRESS BIG SAIZ


Assalamualaikum

Ni gambar customer kita yang pakai maxi dress big saiz..customer awal tahun ni yang pergi umrah kalau tak salah saya. Best dengar cite kakak ni dia suka pakai dress ni sebab tu hantar pic. tq kak 

yang dalam pic ialah warna dark choc . 

Maxi dress big untuk orang saiz XL dan 2XL.

Ukuran :
bahu 18"
dada 40"
labuh dress 53"

Warna yang available sekarang untuk big saiz cuma Maroon, Pumpkin dan Turquoise sahaja.

Price sehelai RM130. (tidak termasuk pos)


Warna yang ada untuk big saiz.

Warna-warna ni boleh saja dipakai harian, raya nanti juga boleh. 
kalau pergi haji umrah selalu customer beli maroon and pumpkin.
warna2 dark yang lain tak ada stok. maaf 

Pumpkin cuma ada 3 helai saja. 

ni warna maroon  (merah hati) 

stok hanya untuk big saiz saja. 

big saiz harga rm130.


warna pumpkin

BERMINAT TERUS SMS/WASSAP 0122560257

Wednesday, July 9, 2014

KASUT STOKING KOREA


Ini adalah contoh pemakaian kasut stoking korea bersama dengan stoking hajjah.
Lihat pada tapak kasut korea itu, ia mempunyai tapak biji-biji yang bertindak sebagai agen anti slippery. Lantai di sana sedikit licin.
Para jemaah wanita disarankan untuk memakai kasut stoking ini semasa masuk ke dalam Masjidil Haram dan Masjid Nabawi. 
Gunakan sepanjang  masa di dalam masjid untuk bertawaf , saie dan juga bersolat. 

Kasut stoking korea ini elastik, mudah dilipat, cepat kering apabila dibasuh dan senang disimpan di dalam beg untuk dibawa travel kemana saja.

Originally Made In Korea

TESTIMONI CUSTOMER : MAXI DRESS COTTON PLAIN

Alhamdulillah customer yang suka dengan maxi dress cotton dan nak repeat lagi untuk warna electric blue.

Stok yang plain ada 6 warna saja. tengok gambar bawah ya







TESTIMONI CUSTOMER : TELEKUNG POKET HAWWA FIRDAUS

Assalamualaikum semua. 

Alhamdulillah customer yang membeli 2 helai Telekung Hawwa Litupi sudah terima parcel semalam dan berpuas hati dengan telekung itu. 

Orang yang bakal pergi haji sudah mulai membeli barang2 keperluan dari sekarang. 

terima kasih. jual ya. ni customer masa umrah juga ni. sebab familiar dengan nama. tq puan..insyaAllah lancar semuanya pergi haji nanti. 

Monday, July 7, 2014

JUBAH PUTIH HAJI UMRAH

JUBAH PUTIH COTTON RENDA


Jubah Putih Cotton Renda
RM139

-kain cotton, selesa dan sejuk
-mempunyai poket kiri kanan
-ada zip di bahagian depan

Jubah untuk para jemaah wanita haji dan umrah

ada 5 saiz : S, M , L, XL, 2XL






JUBAH DRESS HAWWA JAMEELA


Jubah Hawwa Jameela jubah plain berwarna hitam yang dibuat daripada kain lycra korea.

Jubah ini dipotong besar dengan cutting Princess Cut justeru itu tidak perlu bimbang kerana ianya tidak melekap di badan. 

Jubah yang simple tetapi selesa ini TIDAK mempunyai zip di bahagian dada dan juga TIADA POKET.

Saiz bermula daripada M , L , XL dan 2XL.

Harga hanya RM80 SAHAJA.

Jika berminat boleh terus inbox , sms/wassap 0122560257.

terima kasih 







Saturday, July 5, 2014

SARUNG BEG DAN TALI RAJUT


Sarung beg dan Tali Rajut

Semasa musim haji, sarung beg dan tali rajut adalah antara kelengkapan beg yang perlu bagi setiap jemaah.
Ini kerana semasa musim haji jemaah terlalu ramai jadi pengenalan pada beg diperlukan untuk membezakan beg kita daripada jemaah yang lain.

Tali beg juga digunakan sebagai agen keselamatan. Jika beg dibaling-baling semasa proses pemunggahan di airport atau sewaktu diangkat dari bas ke hotel, jika beg pecah barang-barang masih ada di dalam tali. (semoga tidak berlaku ya)

Pada sarung beg juga ada ruang untuk diisi segala maklumat seperti nama, alamat, no telefon, no maktab dan sebagainya.

Sarung beg RM25
Tali Rajut RM39
(Dibuat daripada tali nylon jadi kukuh)

Sarung beg dan tali rajut ada saiz jadi sila check saiz beg anda dahulu.

saiz beg yang selalu dibawa jemaah adalah antara 24' , 26 atau 30 '.

Thursday, July 3, 2014

TELEKUNG POKET HAWWA FIRDAUS

Assalamualaikum
Alhamdulillah Dengan Izin Allah, kami di Hawwa Firdaus melancarkan telekung poket pertama kami untuk para jemaah Haji 1435H.

TELEKUNG POKET HAWWA FIRDAUS


Ciri-ciri :
Telekung ini dibuat daripada kain cotton yang berkualiti tinggi dihiasi dengan renda yang cantik di keliling bahagaian bawah.
Lapik dahi pula dihiasi dengan dua jenis renda.
Keluasan muka adalah untuk saiz muka dewasa.
Lapik dagu yang panjang sehingga ke tulang pipi memberi keselesaan kepada si pemakai.


Kelebihan telekung ini ialah :
- Lapik dada yang labuh dan mempunyai poket tersorok di dalam.
(Dengan adanya poket tersorok ini maka jemaah wanita boleh menyimpan sedikit duit atau barang2 penting ketika pergi ke Masjidil Haram atau Masjid Nabawi.)



Telekung ini tidak mempunyai kain. Dijual bahagian atas sahaja.

Ukuran 
Keluasan muka : 20"
Labuh dari dagu : 34"
Labuh belakang : 53"

Harga : RM97 (tidak termasuk kos penghantaran)

Jika berminat sila hubungi admin di 0122560257 sms/wassap sahaja atau inbox di page Kelengkapan Haji & Umrah.


Terima kasih dan Salam Ibadah Haji 1435H :)

STOKING HAJJAH



Stoking Hajjah dibuat daripada kain lycra tebal, tidak jarang dan tidak nampak bayang kulit jadi amat sesuai untuk terus dipakai solat.

-Selesa dan kemas
-Panjang hingga ke tengah betis
-Saiz mengikut saiz kaki

Ada saiz 6, 7 dan 8

RM18 sepasang


Wednesday, July 2, 2014

SELUAR ALADDIN : STOK UPDATE



warna-warna seperti di atas 

hitam, kelabu, coklat, purple, pumpkin, merah

stok jalan cepat jadi bergantung pada warna yang ada 


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...