Friday, August 22, 2014

JUBAH PUTIH COTTON RENDA





JUBAH PUTIH COTTON RENDA
RM139

Saiz ada dari M - 2XL.

Berminat boleh terus PM di inbox, sms/wassap 0122560257 atau email imabiz@yahoo.com

terima kasih




Wednesday, August 20, 2014

Mini Telekung Haji

Mini Telekung Getah
Hitam dan Putih ada stok
RM79
Kain lycra
Warna putih ada lining pendek di dalam.

--> kalau beli untuk mak kita, lebih sesuai ambil mini telekung getah macam ni sebab ada getah di dahi dan tali untuk ikat belakang. Lebih kemas.




AMALAN SEBELUM PERGI KE MEKAH

Assalamualaikum semua

Tak lama saja lagi, minggu depan 27hb penerbangan pertama para Jemaah Haji untuk mengerjakan ibadat haji. 
Saya bertanya pada saudara yang pergi mengerjakan haji beberapa tahun yang lepas untuk amalan-amalan yang dia lakukan sebelum ke sana.
Sama saja sepertimana kita nak mengerjakan umrah, amalan yang perlu kita perbanyakkan ialah SOLAT TAUBAT !

Haji adalah kemuncak ibadah. Ibadah besar. Yang mana kita mencari Haji Mabrur. Perbanyakkan solat taubat supaya mudah perjalanan kerja haji kita nanti.


Friday, August 15, 2014

STOKING HAJJAH DAN KASUT STOKING KOREA



Assalamualaikum semua

Stoking hajjah + kasut stoking korea (yang kami sarankan)

Untuk jemaah wanita haji dan umrah anda boleh memakai kedua-dua stoking ini apabila masuk ke dalam Masjidil Haram dan Masjid Nabawi. 
Stoking hajjah dipakai sebagai stoking biasa untuk menutup aurat kaki kita bersama dengan kasut. Apabila hendak masuk ke dalam masjid nanti, sebaik saja kita simpan kasut ke dalam uncang kasut, terus pakai kasut stoking korea ini pula. Jadi sekarang sudah ada 2 lapis. 
Jadi sepanjang masa kita di dalam masjid untuk solat, tawaf dan saie kita pakai macam ni. 
Tapak kasut stoking korea yang ada biji-biji sebagai agen anti slippery memberikan grip semasa kita berjalan di atas lantai. (lantai masjid agak licin)

Carilah apa-apa stoking pun tak apa. Janji stoking anda tebal untuk dibawa solat dan kesat supaya bila berjalan tidak tergelincir.

- Kelebihan stoking hajjah adalah ia dibuat daripada kain lycra yang tebal jadi tidak perlu bimbang boleh dipakai untuk solat terus atau pakai harian. Selesa dan kemas
-Saiz ada dari 6, 7 dan 8.
-Harga RM18 sepasang

-Kasut stoking korea pula adalah free saiz dan stretchable
Ada design yang cantik 
-mudah dibawa travel, boleh dibasuh dan cepat kering,
-sepasang RM18, 3pasang RM45

Berminat boleh terus inbox page atau sms/wassap 0122560257.

nota: stoking hajjah sangat best dipakai dimana saja sebagai stoking harian dan juga stoking untuk solat.





tq :)

Thursday, August 14, 2014

INNER TELEKUNG

Inner Telekung

- Jika telekung anda tiada lining,pastikan anda memakai inner telekung atau inner tudung di dalam supaya bayang leher tidak nampak.

- Jika ke tandas, tanggalkan telekung dan masuk ke dalam dengan inner telekung sahaja bagi menjamin kebersihan supaya najis tidak terkena pada telekung.

Kain jersey RM16
Kain lycra RM20

Warna : Putih dan Hitam

Berminat terus PM di inbox PAGE atau sms/wassap 0122560257
Email : imabiz@yahoo.com

terima kasih 



STOCK UPDATE


Dukacita dimaklumkan warna grey sudah habis ya. terima kasih to all buyers :)

TESTIMONII CUSTOMER : UMRAH BULAN 12

Assalamualaikum

Disebalik kesibukan menyediakan barang-barang untuk jemaah haji 1435H, ada customer yang minta sediakan barang untuk umrah bulan 12. Alhamdulillah dari sekarang sudah buat persediaan. Nanti akan pergi 1 family jadi dari sekarang sudah  mula beli sikit-sikit. 
Bulan 12 nanti musim sejuk di Mekah dan Madinah.

Barang-barang yang dibeli sudah dipos ke Sabah dan Alhamdulillah feedback yang baik diterima.



TESTIMONI CUSTOMER

Alhamdulillah barang2 keperluan untuk haji yang dipos sudah selamat sampai pada customer di Johor. 

terima kasih Haji mabrur InsyaAllah



 Customer yang akan pergi haji nanti.

Terima kasih 
 Customer yang akan pergi haji nanti.

Terima kasih 

Customer yang akan pergi haji nanti.

Terima kasih 

Thursday, August 7, 2014

STOCK UPDATE - KASUT STOKING KOREA

Assalamualaikum semua

Please refer dekat gambar di bawah ya untuk stok yang ada. 

Sepasang RM18
3 pasang RM45






NOSK - PENAPIS HIDUNG



1 box ada 5 pek
1 pek ada 2 unit

I box RM100
1 pek RM20
(Tidak termasuk pos)


Wednesday, August 6, 2014

TUDUNG IBADAH HAJI UMRAH

Assalamualaikum


Selain daripada  mini telekung atau telekung, tudung labuh juga jangan lupa bawa. Tudung yang senang dan mudah untuk dipakai terus solat. Sebabnya ada hari yang kita pergi tempat-tempat ziarah kita nak pakai yang lebih ringkas. 
Anda cuma pastikan tudung yang dipakai adalah labuh supaya boleh dibawa solat. Ada lapik dagu juga awningnya lembut jadi untuk sujud nanti tak terganggu. 
Untuk pemilihan warna biasanya pilihan warna adalah hitam dan putih. Tapi kalau pakai warna lain juga tak ada masalah. Warna-warna gelap seperti dark choc, kelabu juga adalah antara pilihan jemaah.

Untuk tudung yang dijual di sini, kami menyediakan Tudung Ibadah. Ada 2 jenis iaitu yang plain juga yang ada sulam. 
Ada 3 warna iaitu HITAM, PUTIH, KELABU

Yang plain RM55

yang sulam RM79


Setengah orang suka yang kosong tapi banyak juga yang suka yang ada sulam dibawah. Jadi bila dipadankan dengan jubah kosong ada seri sikit. hihi
Terpulang pilihan anda selagi stok masih ada ye.


macam dalam pic ni my umi pakai tudung ibadah plain. tempat-tempat ziarah selalunya kita pakai tudung labuh je. lepas tu masa dekat Madinah pun banyak pakai tudung labuh. Cuma time umrah dekat Mekah tu kita pakai mini telekung / telekung. lebih formal gitu.

Semoga pencerahan ni dapat membantu pada yang masih mencari-cari tudung ya. 

terima kasih :)

Musim Haji 1435H sudah bermula

Assalamualaikum semua

Musim Haji sudah bermula. Penerbangan pertama pada  27 Ogos 2014. Hujung bulan ni saja. Bakal-bakal jemaah haji juga sudah mulai membuat persiapan membeli barang-barang keperluan untuk dipakai disana. Pasti berdebar-debar. Begitulah perasaan kalau pertama kali akan ke Tanah Suci. Tambah lagi ibadah haji. 

Tahun 2014 masuk tahun ke4 saya menjalankan business online barang haji dan umrah. Dan 4 tahun juga sudah saya berurusan dengan jemaah-jemaah haji dan umrah. Suka saya membantu para pelanggan membeli barang terutamanya yang pertama kali ke sana. Pelbagai ragam sebenarnya tetapi itulah ya insyaAllah semuanya baik-baik saja. Yang lagi best bila lepas balik dari haji atau umrah ada sebahagian customer yang akan still contact saya kembali untuk menceritakan pengalaman mereka disana. Ada juga customer yang dengan senang hati membawa doa yang saya titipkan untuk didoakan disana. Ya Allah, sangat baik customer-customer ini. 

Doa yang saya selalu kirim tak lain tak bukan ialah supaya dapat ke sana lagi bersama keluarga. Rindu untuk buat umrah lagi. Dan target secepatnya juga untuk mengerjakan haji bersama ibu saya. Musim haji ni tittiplah doa pada mereka-mereka yang akan menunaikan haji. Bawalah doa untuk dibaca semasa di Arafah. Sewaktu wukuf makbul insyaAllah. Pintu langit terbuka. Ingat lagi sewaktu makcik saya pergi menunaikan haji pada tahun 2009 saya ada titipkan doa. Pulangnya dia selepas mengerjakan haji Alhamdulillah doa itu makbul. :) 

Saya mohon maaf jika sepanjang berurusan dengan saya ada kesilapan atau terkurang mohon dimaafkan. InsyaAllah akan terus buat yang terbaik buat semua pelanggan ya. 4 tahun berniaga online mohon doa dari semua supaya tahun depan nanti boleh bukak butik sendiri. InsyaAllah memang sudah niat ke arah itu. Ramai yang suruh bukak kedai sebab senang nak try try baju..hehe 

Doakan ya. 

Selamat menunaikan ibadah Haji pada yang akan berangkat nanti, saya mendoakan anda semua mendapat Haji Mabrur. Semoga perjalanan pergi dan balik semuanya selamat. Mudah urusan dan lancar semuanya. Allah jaga insyaAllah :) 

Mohon doa supaya saya dapat menunaikan haji secepatnya juga ya.terima kasih :)


teringat semasa pergi umrah dulu. :)

Monday, August 4, 2014

JUBAH PUTIH COTTON RENDA




Assalamualaikum


Jubah Putih Cotton Renda. 
Jubah Ihram untuk jemaah haji umrah wanita.

-- > Selesa dipakai untuk beribadat.

Dibuat daripada kain cotton, mempunyai poket kiri dan kanan, zip dibahagian depan.
Dihiasi renda di hujung lengan dan bawah jubah

Stok sekarang cuma ada saiz dari M, L, XL dan 2XL saja.

RM139 sehelai.

Berminat boleh terus inbox, sms atau wassap 0122560257

terima kasih :)

Saturday, August 2, 2014

MINI TELEKUNG LENGAN HITAM DAN PUTIH ADA STOK



Assalamualaikum
Mini Telekung Lengan Warna Hitam dan Putih

RM79 sehelai (tidak termasuk pos)

Berminat boleh terus inbox di page atau sms/wassap 0122560257.

terima kasih 


Friday, August 1, 2014

TESTIMONI CUSTOMER : MAXI DRESS BIG SAIZ


Assalamualaikum

-terima kasih buat adik ni yang send pic mak dia pakai maxi dress.suka dia.tq dik  -

MAXI DRESS BIG SAIZ hanya tinggal warna MAROON sahaja seperti di dalam gambar.
Big saiz untuk orang XL dan 2XL

Ukuran 
bahu - 18
dada - 40
tangan - 22
labuh dress - 53

kain cotton , stretchable 

RM130 sehelai.

stok tak banyak dah. minggu depan akan mulai dipos ye untuk customer yang nak pergi haji. 

berminat terus PM di inbox page atau sms/wassap 0122560257

terima kasih dengan kerjasama. :)

TESTIMONI CUSTOMER : SERKOP AURAT

Terima kasih dengan sokongan 

4 warna available sekarang

Hitam
Putih
Kelabu
Coklat

Berminat terus inbox atau sms/wassap 0122560257

terima kasih dengan kerjasama 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...