Tuesday, January 29, 2013

TRACKING NO

29.1.2013

Assalamualaikum semua..
semua order telah dipos. berikut adalah tracking no ya. maaf saya tak dapat pm/sms seorang2 sbb tak sempat..klu dah dpt esok tolong inform saya ya.terima kasih saya jual..:)

1. NUR SABRINA – EM395903655
2. SAIDATUL MUNIRAH – EM395902788MY
3. NITA AIDURA – EM395902743MY
4. ADUNI - EM395902709MY
5. NORASHIKIN – EM395902505MY
6. ANUAR SARUN – EM395905237MY
7. RABAAIH – EM395905271MY
8. SYARINA – EM395902669MY
9. MARIATI – EM395902584MY
10. WAN NAZIHAH – EM395903695MY
11. NAJMI – EM395902947MY
12. SURAYA – EM395902425MY
13. SUHAILA – EM395902465MY
14. FARIZAH – EM395902385MY
15. NOR LAILI – EM395902346MY
16. NIK NOR FARIZAN – EM395904545MY
17. SALINA – EM395904506MY
18. SITI HAMIZAH – EM395904466MY
19. PUAN AINI – EM395905395MY
20. ZURAIDAH ISMAIL – EM395902862MY
21. ZARINA RIPIN – EM395904917MY
22. MARLINA – EM395905033MY
23. ADZHAR AMAT – EM395902828MY
24. SHAZARINA – EM395905078MY
25. SHUHAIMI – EM395905118MY
26. NORAFIKA – EM395905152MY
27. MAZIATUL – EM395905197MY
28. MOHD HATTA – EM395905311MY
29. NOR FARZANA – EM395905356MY
30. SITI AISYAH – EM395905435MY
31. SITI RAHAYU – EM39590373MY



Monday, January 28, 2013

MAXI DRESS MIX BELANG HITAM,MERAH , GREY

SOLD OUT


Assalamualaikum semua..

MAXI DRESS MIX BELANG (HITAM,MERAH,GREY) , ADA 10 HELAI SAJA..

RM99 - FREE SAIZ 

ANYONE INTERESTED BOLEH SMS, EMAIL OR PM KAT FB OK..

FIRST COME FIRST SERVE. 

TQ 



Wednesday, January 23, 2013

MAXI DRESS SAIZ BESAR

Assalamualaikum

Antara customer di email yang berpuas hati dengan maxi dress besar dan free saiz.terima kasih ya..:)
btw utk maxi saiz besar tu sprti posting sy pagi tadi dah makin berkurangan untuk setiap kaler setelah ditolak order2 hari ni.jadi pada sapa yang berminat boleh pm saya ya..terima kasih




Monday, January 21, 2013

ORDER-ORDER

Pengeposan hari ni



1 - 3. kasut korea
4. tudung ibadah,uncang kasut,kasut korea n botol wuduk
5. maxi dress n tudung ibadah
6. 30pcs kasut korea

terima kasih , sy akan pm dan sms tracking no.terima kasih

Saturday, January 19, 2013

SUMBANGAN BAJU SEJUK KE SYRIA.

Assalamualaikum semua..

Mari hulurkan sumbangan pakaian dan wang kepada saudara-saudara Islam kita di Syria.
Musim sejuk sudah bermula dan mereka memerlukan baju sejuk ,baju2 tebal ,stoking tebal , selimut dan barang-barang lain yang difikirkan sesuai untuk membantu mereka menghadapi musim sejuk ini.

Hulurkan sumbangan pakaian anda ke alamat sperti di dalam pic atau boleh masuk ke FB Ustaz Nazmi



tarikh sumbangan pakaian dilanjutkan sehingga minggu depan ya. apa2 updates sila masuk ke FB ustaz.

Sama-sama kita membantu mereka..

Panjang-panjangkan message ni pada rakan-rakan anda. 

ARTIKEL TENTANG VISA UMRAH 2013


Metro , Jumaat 18 Januari 2013



Thursday, January 17, 2013

SYARAT BARU BAGI JEMAAH PEREMPUAN

Mulai 2013 Kerajaan Arab Saudi telah mengetatkan peraturan baru dimana jemaah perempuan yang berumur 45 tahun ke bawah dan jemaah lelaki yang berusia kurang dari 18 tahun yang ingin mengerjakan umrah tetapi tidak mempunyai mahram yang sah tidak akan mendapat visa. 
Telah disahkan oleh beberapa orang customer saya dimana mereka tidak dapat pergi kerana Kedutaan Arab Saudi telah menolak permohonan visa berikutan penguatkuasaan undang-undang baru ini.
Jadi bagi memudahkan bakal-bakal jemaah yang berhajat mengerjakan umrah dalam waktu terdekat atau beberapa bulan lagi sila AMBIL PERHATIAN. 
CONFIRMKAN DENGAN TRAVEL YANG AKAN ANDA IKUT NANTI TENTANG HAL INI. 
PASTIKAN JUGA ANDA MEMPUNYAI MAHRAM SEPERTI DALAM CATATAN BERIKUT :

PERATURAN PERMOHONAN VISA

Semua jemaah wanita yang berumur kurang dari 45 tahun atau jemaah lelaki yang berumur kurang dari 18 tahun pada tarikh permohonan visa umrah TETAPI TIDAK DITEMANI MAHRAM tidak akan diluluskan visa umrah oleh Kedutaan Arab Saudi lagi.

Contoh mahram yang dibenarkan dan dokumen diperlukan :-

1. Suami – surat nikah;

2. Bapa kandung – surat beranak;

3. Adik beradik lelaki kandung – surat beranak

4. Bapa saudara kandung – surat beranak wanita, surat beranak ibu/ bapa dan surat beranak bapa saudara

5. Datuk kandung - surat beranak wanita dan surat beranak ibu/ bapa


AMBIL PERHATIAN  DAN SILA ALERT DENGAN SAUDARA MARA KAWAN2 YANG BERHAJAT PERGI TETAPI TIDAK MEMPUNYAI MAHRAM. 

Kepada semua yang permohonan visa ditolak dan hajat untuk mengerjakan umrah tidak kesampaian, jangan bersedih lama2 ya. Sentiasa yakin pada Allah yang perancangan Allah adalah yang terbaik untuk kita. 

SEMANGAT YA !


Wednesday, January 16, 2013

ORDER-ORDER

Assalamualaikum.
Alhamdulillah semua dah dipos hari ni.
Simkad yang diorder oleh jemaah2 juga dah dipos hari ni dan sebahagian lagi esok...nti sy kasi track no ya.
terima kasih semua..:)



sms dari customer

sms dari customer2 yang beli maxi saiz besar


terima kasih . selamat perjalanan ke Tanah Suci :)

Monday, January 14, 2013

ORDER SIMKAD

Assalamualaikum..
juz nak inform yang so far sy dah dpt order utk 10simkad. jadi sapa2 yang nak boleh lagi..bankin hari ni ya.

.rabu or khamis sy dpt stok , jumaat sy boleh pos terus pada semua..but today ya last to order n bankin..:) tq

RM60 - DALAM ADA 40 RIYAL

KASUT STOKING KOREA

Assalamualaikum

update terbaru untuk stok kali ni..:)







Nyatakan pic mana dan kaler bunga ya.

terima kasih :)

Sunday, January 13, 2013

MAXI DRESS NEW STOCK

Assalamualaikum.. 
MAXI DRESS STOK BARU SUDAH SAMPAI. 
Untuk free saiz Warna-warna seperti di dalam gambar. tapi sayangnya warna DARK BROWN N GREY tidak ada dalam senarai cuma HITAM SAHAJA..mintak maaf banyak2 sebab yang sampai pada saya cuma ini saja. Jadi pada sapa yang nak HITAM boleh pm saya memandangkan stok yang sampai cuma 24 helai saja.tapi setelah disms pada yang order sebelum ni jadi hanya tinggal belas2 saja..sapa cepat dia punya ya. 
Untuk saiz besar cuma ada 4 warna sahaja ya. sprti dalam gambar.



terima kasih :)

STOK UPDATE

Assalamualaikum semua
maxi dress saiz besar(UNTUK ORANG SAIZ 2XL DAN KE ATAS) stok tinggal sprti berikut
BLACK - 6 helai
DARK BLUE - 8 helai
DARK BROWN - 7 helai
DARK RED - 9 helai

sapa yang berminat boleh pm or sms ya memandangkan stok makin sikit saja..klu habis lepas ni saya tak pasti ada ke tak lagi sebab ni kebetulan ada saiz besar jadi rezeki saya dapat jual pada jemaah2 yang sebelum ni cari saiz besar..

dan juga untuk simkad mobily hari ni last day untuk saya collect order dan payment..cukup hari ni order ditutup dan saya akan submit order pada supplier dan bila stok smpai saja sy akan pos pada sapa yang mengorder tu..

ok harap maklum ya semua.terima kasih :)

Friday, January 11, 2013

MAXI DRESS SAIZ BESAR

ni just nak kongsi sms dari customer yang beli maxi dress saiz besar..1st customer yang order dan 1st juga yang terima barang hari ni..so Alhamdulillah ya muat..

maxi dress saiz besar hanya ada 4 kaler sahaja. 
HITAM,DARK BLUE,DARK BROWN N DARK RED. 
setiap kaler dah kurang dari 10 helai..so sapa2 yang berminat boleh lah ye order..utk orang yang badan besar , 2XL dan ke atas.

terima kasih :)




ORDER-ORDER

Assalamualaikum baru sempat update. 
pengeposan semalam dan hari ni 
pengeposan 10.1 
1. maxi dress saiz besar dark brown n dark red 
2. sarung beg n tag pvc 
3. kasut korea 
4. maxi dress belang hitam dan koko 
pengeposan 11.1 
1. ehram n cawat , stoking hajjah,tudung ibadah,maxi dress belang hitam 
2. maxi dress belang hitam 
3. maxi dress saiz besar dark blue n dark brown,kasut korea,stoking hajjah n sarung lengan 
4. maxi dress saiz besar dark blue n tudung ibadah 
5. kasut korea.


terima kasih semua..sy akan pm dan sms tracking no ya utk pengeposan yang hari ni.yang semalam semua dah dapatkan..sy jual ya..:)

PENGUMUMAN STOK


Assalamualaikum dan selamat Hari Jumaat. Banyakkan selawat pada Rasulullah dan jangan lupa baca Surah Al-Kahfi..:)

PENGUMUMAN : BARANG-BARANG YANG SUDAH ADA STOK

1. MINI TELEKUNG LENGAN HITAM
2. BOTOL WUDUK SPRAY
3. MAXI DRESS SAIZ BESAR - HITAM,DARK BROWN,DARK BLUE AND DARK RED

PM / SMS / EMAIL

TQ

Thursday, January 10, 2013

MAXI DRESS SAIZ BESAR

Assalamualaikum semua
maxi dress utk saiz badan besar dah ada. utk orang 2xl ke atas. yang selalu pakai saiz 48,50,52 
ada 4 kaler - HITAM,DARK BLUE,DARK BROWN, DARK RED
setiap kaler ada 10 helai tapi tadi saya dah sms pada yang booking jadi dah tinggal kurang dari 10 helai utk setiap kaler.
saiz dada utk maxi ni ialah 44" ya.saya sendiri dah try maxi ni dan memang besar.pada sapa2 yang dulu tanya saiz besar skrang dah ada. kalau berminat terus sms or pm ya.
stok limited memandangkan apa yang sy dapat byk ni saja jadi saya akan mendahulukan pada yang bayar dahulu.

HARGA - RM130
4 kaler - hitam,dark blue,dark brown n dark red.







apa2 tinggalkan message di pm,boleh sms ya..tq :)

Wednesday, January 9, 2013

ORDER-ORDER

Assalamualaikum semua..
maaf baru sempat update.

ni pengeposan hari ni ya..
1. 6 kasut korea
2. maxi dress putih, tudung ibadah hitam,mini telekung lengan putih,kasut korea n stoking hajjah
3. ni order dari customer yang duduk Doha,Qatar..pos ke rumah mak di Terengganu..

nnti sy bagi tracking no ya.terima kasih :)


ni yang pengeposan semalam.


yang semalam hopefully dah dpt ye.ada yang sms sy kata dah terima.

sy jual ya..:)




Monday, January 7, 2013

ORDER-ORDER


Assalamualaikum dan selamat pagi.
Pengeposan pagi ini :
1. simkad, kasut korea, sarung lengan hitam
2. simkad dan kasut korea
3. simkad
4. maxi dress hitam, sarung lengan putih, tudung ibadah hitam
5. sarung lengan dan kasut korea
6. stoking hajjah dan kasut korea
7. maxi dress hitam
8. 30 kasut korea (belian borong)
9. tudung ibadah hitam - 7 helai order daripada Kak Aty customer dari Madinah,masa saya pegi umrah saya jumpa dengan Kak Aty ni..:)







*maxi dress hitam ni adalah dari stok yang last week..stok dah habis ya,bila stok baru masuk sy akan update.please alert ya.harap maklum..
terima kasih 

Wednesday, January 2, 2013

PELEMBAP BIBIR


PELEMBAP BIBIR ZULHIJJAH 
- KHUSUS HAJI DAN UMRAH-

-diperkaya dengan minyak zaitun
-tiada pewangi tambahan
-suci dan selamat

saya sendiri guna..memang ok :)

RM15 SAHAJA

Tuesday, January 1, 2013

WARNA WARNI DI MEKAH DAN MADINAH

Assalamualaikum semua.

saya nak kongsi beberapa benda yang menarik , mesti cuba , mesti beli,mesti perhati,mesti tengok.. :)

Antara yang best di Tanah Suci ialah :

1. Jus buah warna warni - semasa di Madinah kita terjumpa dengan jus yang sangat cantik,sangat warna warna-warni dan sangat sedap. Harga cuma 4 riyal saja (harga di Madinah ). Harga di Mekah mahal sikit 6 riyal. Ada banyak flavor. antaranya mangga, kiwi, n beberapa lagi buah lain . First time jumpa jus macam ni,pekat ,manis dan diulang sangat sedap. Setiap kali balik dari masjid mesti singgah beli, tak kira di Madinah atau di Mekah..So carilah yer jus warna warni ni nnti :)


ni jus warna warni. cantikkan :)


kalau minum jus ni kawannya mesti shawerma (roti kebab) 

2. Inai Mekah - Ingat lagi masa zaman kecik-kecik orang cakap inai Mekah adalah yang terbaik sedap bila pakai warna akan jadi merah,terang. Mesti nak pesan pada sapa-sapa yang pegi Mekah jangan lupa belikan inai. Tapi memang betul sila cari inai dan beli banyak-banyak bawak balik Malaysia. Harga cuma 5 riyal. Perempuan-perempuan kulit gelap dari Afrika yang jual. Dekat luar Masjidil Haram ada dan ada jugak dijual di Jabal Rahmah , Arafah. Kami beli 5bungkus rasanya dan ada lagi 2bungkus. Sebab apa inai ni best , untuk letak kat rambut la buat rawatan sendiri kat rumah. Campur dengan yogurt plain dan letak dekat kepala.kepala rasa sejuk dan rambut jadi sihat. Sila beli ya..




3. Pekerja-pekerja masjid - Perhatikan, uniform pekerja-pekerja di Masjid adalah warna hijau. Kerja mereka ialah membersihkan kawasan-kawasan masjid pastikan kebersihan lantai, angkat tong air zam-zam isikan penuhkan, mop lantai . Untungkan dapat kerja di dalam Masjidil Haram dan Masjid Nabawi,walaupun  cuma cleaner tapi sangat berkat kerjanya..Jadi sediakan duit 1 riyal banyak2. Setiap kali nak pergi masjid atau balik dari solat mesti berselisih dengan mereka ni kasi la duit pada mereka. Sapa yang kita jumpa bagi je. Sedekahkan..:)

- maaf tak ada gambar, boleh google ya uniform dorang macamana

4. Peminta sedekah - Ni kena hati-hati. Jangan bagi sebarangan pada yang duk mengikut. Kalau kita bagi pada sorang, yang lain akan menyerbu. Geng-geng dia akan nampak saja. Kalau di Masjidil Haram , dekat luar pintu masuk waktu-waktu tertentu sebelum solat akan berbaris anak-anak peminta sedekah,ada yang kudung betul,tapi kebanyakkan nya tipu je . budak-budak ni masukkan tangan dalam baju n pura-pura nangis,jerit-jerit minta duit. Ini sindiket sebenarnya sebab kalau perasan ada perempuan yang seolah jadi guard tunggu kat tepi.dok awasi budak-budak ni. Bila ada penguatkuasa datang je bertempiaran lari. Tapi bila penguatkusa pegi dorang datang balik. Lagi satu hati-hati dengan perempuan jubah yang berpurdah pakai hitam yang mintak duit dia akan datang cuit-cuit badan kita mintak duit. Jaga-jaga takut dorang himpit kita dan seluk kat poket or beg. Sebab salah seorang kawan dalam group kami hilang hp. Ada group datang himpit2 , dia ingat biasa ja , bila cek poket handphone sudah hilang. Jadi hati-hati ya..:)


antara budak yang belakon kudung tangan, sebenarnya tangan dia ada je dalam baju tu


yang menjual barang-barang beralaskan kain je bila penguatkuasa datang, lariiiii



berbaris budak-budak ni , kesian tengok , ada yang mak-mak yang menjaga dorang ni ketuk kepala sebab ada yang tak nak mintak sedekah


Pegawai ni datang suruh perempuan ni masuk dalam van, dia protes duduk atas jalan. tapi akhirnya kena angkut jugak


5 . Kucing Mekah - Dekat Mekah banyak kucing. dekat bangunan yang dirobohkan tu , dekat jalan-jalan, tepi-tepi lorong...tapi kucing kat sana sangat menyedihkan..kotor,luka-luka..tak tau la kenapa,lalat hurung..mungkin sebab dekat Mekah agak berdebu ya dan dalam proses pengubahsuaian hotel-hotel dan  kedai-kedai lama dirobohkan untuk pembesaran Masjidil Haram. 





ni kucing yang kita jumpa dekat luar hotel , depan mata kami ada pekerja hotel yang sepak dia..teruk betul perangai.
kucing ni gemuk tapi kotor. yang best nya tak takut dengan manusia,manja. kita belikan dia shawerma ayam,habis dia makan..next time datang sini kena bawak friskies supaya boleh bagi kat kucing.hehe







ada pakcik yang baik hati dekat lorong belakang kedai2 yang runtuh bagi makan roti dekat kucing-kucing 


ni antara yang saya dapat kongsi..selamat ya semua bila pergi sana :)


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...