Thursday, September 27, 2012

SIMKAD MOBILY DAN BOTOL WUDUK

SIMKAD MOBILY YANG RM60 ni boleh guna internet dan MMS..nilai kredit ada 40riyal.klu sapa yang pakai iphone/blackberry/samsung yang canggih dia akan ikut application phone tu ya..
ada 3 keping saja 




sapa yang belum ada botol wuduk boleh beli  di sini
rm8 sebotol




MAJALAH AL-USTAZ

Assalamualaikum semua

dapatkan majalah al-ustaz.saya baru beli semalam, isu no6. RM9 saja
cover depang MEMBURU HAJI MABRUR.banyak isu2 dan persoalan yang dikupas



Wednesday, September 26, 2012

STOCK UPDATE

Assalamualaikum semua..
stok untuk barang-barang berikut :

Mini Telekung berlengan putih - tinggal 6 helai sahaja
Mini Telekung berlengan hitam - tinggal 2 helai sahaja
Mini Telekung lycra putih - tinggal sehelai sahaja
Simkad Mobily - tinggal 3 keping sahaja
Botol wuduk - tinggal 25 botol sahaja

yang lain2 masih ada.tolong sms untuk lebih lanjut..
terima kasih

Tuesday, September 25, 2012

ORDER HAJI

Assalamualaikum
Pengeposan pagi ni


1. 1 mini telekung berlengan putih, 2 mini telekung lycra , botol wuduk, sarung lengan, kasut korea, stoking
    hajjah 


2. 1 NOSK 


3. inner telekung dan botol wuduk


terima kasih,saya akan sms untuk tracking no.

ORDER HAJI

Pengeposan siang tadi.





1. sarung beg,kasut korea dan serkop aurat
2. kasut korea, serkop aurat, simkad mobily, label telekung malaysia, krim pelembap zaitun
3. simkad mobily
4. 31 botol spray wuduk dan 20 pcs label bag

terima kasih semoga semuanya selamat sampai pada hari ni 25.9.12



Monday, September 24, 2012

BOTOL SPRAY WUDUK


BOTOL SPRAY WUDUK DIGUNAKAN UNTUK MENGAMBIL WUDUK UNTUK JEMAAH HAJI SEMASA BERADA DI :
1. DALAM PENERBANGAN (KADANG PENERBANGAN BALIK WAKTU SUBUH KITA AKAN BERADA 
   ATAS FLIGHT JADI BAGI YANG TAKNAK BANGUN KE TOILET,GUNA  JE BOTOL SPRAY NI 
   DI SEAT ANDA.JANGAN LUPA UNTUK SOLAT SUBUH.SOLAT DUDUK DI SEAT, JANGAN 
   CARI ALASAN UNTUK TIDAK SOLAT)
2. DI MINA
3. DI ARAFAH
4. DI TEMPAT KEKURANGAN AIR
5. ATAU PUN SEMASA DI DALAM MASJID.(KALAU TIBA-TIBA TERBATAL BAGI
    JEMAAH PEREMPUAN BOLEH JE AMBIK WUDUK TANPA PERGI KE TOILET.TOILET 
    UNTUK ORANG PEREMPUAN AGAK JAUH.KALAU AMBIK WUDUK DEKAT SINKI AIR
    ZAM-ZAM BOLEH SAJA TAPI BERCAMPUR LAKI PEREMPUAN.SUSAH NAK JAGA 
    AURAT.)
6. MASA MASUK MASJID LETAK AIR ZAM-ZAM DALAM BOTOL,KOT2 TERMENGANTUK 
   SEMASA IKTIKAF BOLEH SEGARKAN MUKA.
7. PASTIKAN BOTOL SPRAY NI SENTIASA DALAM BEG SANDANG/BEG YANG KITA 
    BAWAK KE MASJID

Sunday, September 23, 2012

NOSK PENAPIS HIDUNG

Assalamualaikum

NOSK DAH ADA STOK

Ni diperkenalkan penapis hidung yang sangat praktikal buat para jemaah. Tidak perlu lagi memakai penapis muka (mask) ketika berada di Arab Saudi terutamanya di Mekah yang agak berdebu.

Baik untuk mencegah penyakit-penyakit melalui pernafasan.

Sangat sesuai untuk orang yang ada resdung,orang yang naik motor atau sepanjang berada berada di luar rumah.
sila klik gambar di bawah untuk info lanjut ok.


1 PEK - RM20
I KOTAK (5 PEK) RM100
(tidak termasuk pos)








Dah banyak  yang beli,anda bila lagi.jagalah kesihatan,jagalah pernafasan ;)



Saturday, September 22, 2012

PRODUK DAN STOK YANG TINGGAL

1. MINI TELEKUNG BERLENGAN PUTIH - 7 HELAI
2. MINI TELEKUNG BERLENGAN HITAM - 3  HELAI
3. MINI TELEKUNG LYCRA PUTIH - 3 HELAI
4. TUDUNG IBADAH HITAM DAN PUTIH - ADA
5. INNER TELEKUNG PUTIH - ADA
6. SIMKAD MOBILY RM60(40RIYAL) - 5 KEPING SAHAJA
7. UNCANG KASUT DAN UNCANG BATU - ADA
8. KASUT KOREA - ADA
9. STOKING HAJJAH - ADA
10. SARUNG LENGAN COTTON HITAM - ADA
11. LABEL TELEKUNG MALAYSIA - ADA
12. BOTOL SPRAY WUDUK - ADA
13. KRIM PELEMBAP ZAITUN - 5 BOTOL SAHAJA
14. SABUN EHRAM - ADA
15. SARUNG BEG JERSERY - ADA (TALI RAJUT DAH HABIS YA)



LAIN2 BOLEH SMS SAYA UNTUK RUJUK STATUS YA.TQ


Friday, September 21, 2012

SIMKAD MOBILY RM60-40RIYAL

sapa-sapa yang nak simkad mobily boleh sms saya.stok limited ya..btw bagi jemaah yang pergi dengan tabung haji secara Muasasah anda akan dapat simkad percuma Mobily juga tapi dalam cuma ada 10riyal rasanya.kena ingat kat sana nanti bagi yang tak pernah pergi umrah kenalah hati2 supaya masa beli topup nnti tak dicaj lebih 5 riyal or dibagi provider yang lain.dan juga musim haji sangat sesak jadi bagi memudahkan ibu bapa anda belilah simkad ni yang ada 40riyal.byk kredit kat dalam ni.apa2 hal kalau yang 10riyal tu habis dah bersedia dengan yang 40riyal ni.takde la bila dah habis tercari-cari pulak.kesian mak ayah yang pergi.tambah2 lagi yang takde marham nak jaga.
dan juga ada pesanan buat yang pergi kesana tak usahlah nak berfacebook or live broadcast nak update apa yang kita lakukan disana.biarlah segala gambar atau kenangan diceritakan bila dah balik kesini.bila disana 100% biar jiwa disana..tumpuan dan fokus pada ibadah kita disana.segala urusan di sini biar Allah yang jaga..sekali kala sms or telefon untuk bagi tau kabar pada keluarga disini adalah memadai,..insyaAllah ;)


ok pesanan ikhlas dari saya yang dah interview jemaah2 haji yang berpengalaman dan yang pernah pergi umrah..terima kasih

order haji

pengeposan pada hari ini ke johor


mini telekung berlengan hitam dan putih
tudung ibadah
sarung lengan hitam cotton
kasut korea
stoking hajjah

terimakasih

ORDER HAJI


order-order yang dipos pada hari rabu dan kamis sampai.baru sempat update..:)









Tuesday, September 18, 2012

PANDUAN MENGGUNAKAN SIMKAD MOBILY

Untuk mengetahui nombor Mobily anda semasa di Malaysia;





1. Tanggalkan kad SIM dan masukkan ke dalam telefon mudah alih anda.
2. Tunggu paparan operator "CELCOM" atau "DIGI"
3. Taip *222# dan tekan hantar.(Percuma,tiada caj dikenakan)
4. Nombor Mobily akan terpapar pada telefon mudah alih anda. Contoh : 96656948188
                                                                                                  Kod Negara : 966
                                                                                                  Nombor Sim : 56948188

kalau nak telefon nombor malaysia just gunakan kode +60........

ok semoga membantu semua pengguna-pengguna Mobily disana nanti.. :)

PERHATIAN :

SIMKAD MOBILY TINGGAL 1 KEPING SAJA 

- RM60 kredit 40Riyal
..kredit banyak ni insyaAllah tahan sepanjang mengerjakan haji jika tak banyak buat call lah..

ORDER HAJI

Assalamualaikum semua...

Alhamdulillah penerbangan pertama telah selamat pada 16hb pada pukul 1:30 pagi.Selamat ya diucapkan pada semua dan juga pada jemaah-jemaah penerbangan yang kedua dan seterusnya...

Dibawah adalah semua pengeposan pada hari ni 

1. SIMKAD MOBILY




2. Mini telekung lycra putih, tudung ibadah hitam dan putih,inner telekung dan stoking hajjah




3. 6 pasang kasut korea + 1 NOSK


4. Sarung beg, tali rajut, kasut korea, simkad, stoking hajjah,sabun ehram dan krim pelembap zaitun



5. Mini telekung lycra hitam 



6.  Kain basahan, krim pelembap zaitun dan kasut korea



7.  Sarung beg, tali rajut, cawat ehram, inner telekung, label tag beg


8. Sarung beg dan tali





SEMOGA SEMUANYA SAMPAI BESOK YA..
TERIMAKASIH

Friday, September 14, 2012

OPEN ORDER UNTUK SIMKAD MOBILY

Assalamualaikum semua..
simkad yang baru berharga RM60..Nilai kredit ada 40 riyal.memang mahal sikit tapi sangat berbaloi sebab kredit yang banyak berbanding yang lama 3riyal or 10riyal.harus diingat ada bejuta manusia disana.sekurangnya tak perlu panik bila kredit habis dan tergesa2 cari topup..untuk yang beli kat mak ayah tolong ingatkan dan beringat bila ke sana pastikan beli topup MOBILY juga..jgn sesekali terima kalau penjual pujuk 
beli provider lain tapi kata boleh pakai utk MOBILY..jangan percaya.dan hati2 juga sebab kadang2 harga topup 30riyal tapi dorang markup jadik 35 or 40riyal(lebih 5/10riyal)...bagi first timer ke Arab Saudi sila berhati-hati ya...
Jadi bagi yang nak simkad rm60/40 riyal ni sila sms or pm saya.saya buka order skrang dan harus bankin duit ya,tak boleh booking ya..cukup order saya akan direct dengan supplier dan mula pos minggu depan..terima kasih

PENGUMUMAN STOCK


Assalamualaikum...

STOCK UPDATE : SIMKAD MOBILY + BOTOL 

SPRAY WUDUK OUT OF STOCK

TUNGGU UPDATE JIKA STOCK MASUK.TQ


---> untuk mini telekung berlengan hitam tinggal lagi 4 helai

---> untuk mini telekung lycra putih tinggal 4 helai juga


berminat terus sms/pm fb/ email

tq

ORDER HAJI


100pasang kasut stoking korea yang diorder oleh customer dari Perak telah selamat dihantar semalam

ORDER HAJI 2012

Pengeposan pagi semalam,pengeposan petang tak sempat nak snap gambar..
semua dari sarawak


1. tali,sarung beg, NOSK, inner telekung
2. mini telekung berlengan hitam, mini telekung lycra, sarung lengan,stoking hajjah, botol wuduk, NOSK dan set uncang

terima kasih

Wednesday, September 12, 2012

LABEL / TAG BEG

dibuat dari pvc
ukuran 15.5 x 8 cm
sangat praktikal sebab ada tali jadi boleh gantung di pemegang beg
RM12 




MINI TELEKUNG BERLENGAN,MINI TELEKUNG LYCRA DAN TUDUNG IBADAH


Assalamualaikum buat para jemaah haji semua yang bakal berangkat minggu depan saja.
Semoga semuanya telah mempersiapkan fizikal,mental,ilmu dan segala keperluan untuk dibawa kesana nanti.Disini saya cuma ingin mengupdatekan tentang kelengkapan bahagian atas perempuan iaitu mini telekung dan tudung.

Ada 3 jenis yang dijual di blog ini yang mendapat sambutan hangat dari para jemaah :
semua pun awning lembut dan berlapik dagu.

1.  MINI TELEKUNG BERLENGAN
     STATUS : HITAM SAHAJA (PUTIH MASIH BELUM ADA STOK)
     RM79




2. MINI TELEKUNG LYCRA
    STATUS : HITAM DAN PUTIH
    HARGA : RM65


3. TUDUNG IBADAH
    STATUS : HITAM DAN PUTIH
    HARGA : RM45

untuk mini telekung boleh bawak 3 helai, tudung 2 helai..campur-campurlah supaya pelbagai juga..bawak sikit saja pun tak apa janji rajin membasuh..:))


ORDER HAJI 2012

Assalamualaikum
semua yang dipos semalam


1. sarung lengan dan sabun mandi ehram
2. botol spray wuduk,sabun mandi ehram,kasut korea,stoking hajjah dan simkad
3. simkad dan botol wuduk

Tuesday, September 11, 2012

KRIM PELEMBAP ZAITUN

Krim pelembap zaitun digunakan untuk bibir,kulit badan,kaki,tumit.
Untuk kegunaan para jemaah haji dan umrah kerana tidak mengandungi pewangi 


hanya ada 10 unit sahaja.
sapa cepat dia dapat yer..

RM10 sahaja

STOK BARU KASUT KOREA (TAWAF,SAIE,PAKAI DALAM MASJID)

SOLD OUT - 
SILA RUJUK LATEST POSTING UNTUK DESIGN BARU


Assalamualaikum
sapa2 yang berminat dengan kasut stoking korea ni sila sms or pm.
nyatakan pic mana yang berminat ya.
terima kasih








ORDER HAJI 2012

Assalamualaikum..
semua dalam gambar dah dipos semalam



1. mini telekung jc hitam dan putih, mini telekung berlengan hitam, simkad, label malaysia dan stoking hajjah
2. sarung beg, tali,label malaysia,simkad,uncang kasut dan uncang batu

terima kasih

Friday, September 7, 2012

ORDER HAJI 2012

Assalamualaikum...
order yang dah dipos semalam


mini telekung lycra hitam dan putih + kain basahan + sarung beg + tali beg + serkop aurat + cawat + sarung lengan + stoking hajjah + uncang kasut + uncang batu + label malaysia dan sabun ehram

insyaAllah hari ni sampai..
terima kasih :))

Wednesday, September 5, 2012

ORDER HAJI 2012

Assalamualaikum

Pengeposan pagi ni



1. maxi dress, inner telekung, mini telekung lycra putih, mini telekung berlengan hitam, sarung lengan, label malaysia, stoking hajjah, kasut korea

2. tudung ibadah,mini telekung jersey,mini telekung berlengan hitam, botol wuduk,simkad,sarung beg,tali
    beg label malaysia,saraung lengan,kasut korea,stoking hajjah,uncang kasut dan uncang batu.

terima kasih :)

KAIN BASAHAN TAK BERJAHIT


RM10 sahaja

p/s; untuk jemaah lelaki,jemaah perempuan lebih baik pakai kain batik or kain sarung yang besar dan lebar sikit.. ;)

ORDER HAJI 2012

Assalamualaikum.
semua yang dah dipos semalam (4.9.2012)


1. botol spray wuduk,kasut korea,kain basahan dan simkad
2. tali rajut, sarung beg, mini telekung lengan hitam dan kasut korea
3. simkad dan kasut korea

terima kasih :)

Monday, September 3, 2012

ORDER HAJI 2012

Assalamualaikum dan selamat malam

order2 yang dipos hari ni.

1. maxi putih
2. maxi hitam
3. mini telekung lengan hitam
4. cawat ehram
5. mini telekung lengan hitam,mini telekung jersey putih,kasut korea dan botol wuduk
6. maxi dress,mini telekung lengan hitam,mini telekung lycra putih


ada order yang saya tak sempat nak snap pic..tak sempat dah..:)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...